Skip to main content

Vor fi derulate sesiuni de formare pe 7 domenii:

  1. Domeniul antreprenoriat: conținut specific pentru dezvoltarea competențelor și abilităților antreprenoriale, lansarea și creșterea afacerii, înțelegerea dinamicilor specifice piețelor, strategii de marketing, strategii antreprenoriale, construirea valorii unice propuse și a modelelor de afaceri, inovare și antreprenoriat, leadership și managementul echipelor antreprenoriale, surse de finanțare; studii de caz; fișe practice de lucru care vor ajuta studenții să-și pună în practică competențele antreprenoriale dobândite.
  2. Domeniul mediu: minimizarea efectelor climatice; adaptarea la noul context climatic; probleme generate de poluare și efectele asupra sănătății; protejarea mediului; tranziția la economia verde și energie regenerabilă; modele de sustenabilitate; protecția biodiversității; dezvoltare sustenabilă; managementul inteligent al deșeurilor.
  3. Domeniul climă: tehnici pentru reducerea emisiilor de carbon; strategii pentru implicarea comunităților în reducerea riscurilor climatice; adaptarea la noile condiții climatice; implicarea stakeholderilor în probleme climatice; surse alternative de energie pentru reducerea riscurilor climatice; strategii pentru tranziția verde; politici și programe pentru tranziția verde; impactul economic al schimbărilor climatice.
  4. Domeniul energie: energii regenerabile; tranziția energetică; reducerea amprentei de carbon.
  5. Domeniul economie circulară: principiile economiei circulare; implementarea principiilor economiei circulare în activitatea de zi cu zi; modele de economie circulară.
  6. Domeniul bioeconomie: concepte de bioeconomie; modul în care bioeconomia poate sprijini sustenabilitatea; tehnologii emergente și bioeconomia în era digitală; lanțuri de valoare specifice bioeconomiei; transdisciplinaritatea bioeconomiei.
  7. Domeniul tranziție climatică: principalele provocări; net-zero și neutralitate climatică; ecosisteme și resurse, reziliență și adaptare, sustenabilitate climatică.

Vor fi derulate module de formare cu grupe formate din maxim 30 de studenți/domeniu.

Sesiunile de formare vor fi derulate în format online sau fizic, în funcție de opțiunile studenților.

Numărul de ore/sesiune de formare/domeniu: cuprins între 10-30 ore.